Norská polopenze

Jak vypadá norská polopenze


Polopenze na zájezdu se skládá ze snídaně a večeře a připraví ji pro vás naše zkušené kuchařky a kuchaři. Všechny suroviny nakupujeme přímo v Norsku, díky tomu máte jedinečnou možnost ochutnat pravou severskou kuchyni. Tým kuchařů, ve spolupráci s výživovými odborníky, každoročně sestavují vyvážené jídleníčky, které vám po celodenním výkonu dodají potřebné živiny a energii.

Snídaně

Snídaně je podávána formou bufetu. Nabízíme vždy slanou a sladkou variantu snídaně. Základem slané je pečivo, obložené sýrové či uzeninové mísy, uzený losos, pomazánka, čerstvá zelenina, některé dny navíc míchaná vejce, párky či klobásy. Sladká varianta je vždy jogurt, müsli, výborná norská marmeláda, ořechy, máslo, med a ovoce. Na pití je k dispozici káva a čaj.

Večeře

Večeře se skládá z polévky, hlavního jídla a salátu z čerstvé či sterilované zeleniny. Hlavní jídlo je tvořeno masem či rybou v různých variacích a přílohou. Pro vegetariány jsme schopni připravit i nemasovou verzi pokrmu, domluvte se s námi prosím již při přihlašování. K dispozici je dle počasí i šťáva nebo čaj.

Příklad jídelníčku

  • Krémová květáková polévka, losos s bramborem, zeleninový salát.
  • Hrášková polévka se šunkou, norské masové koule s omáčkou a rýží.
  • Masová polévka, pečená bílá ryba s bramborem, zeleninový salát.
  • Rybí polévka, vepřové maso na houbách s těstovinami, salát z baby špenátu s jablky.
  • Norská zeleninová polévka, pečené vepřové maso se zelím.

Pro vegetariány připravíme varianty těchto jídel s tofu, tempehem, sojovým masem či jinou plnohodnotnou náhražkou masa.

Nezbytné vybavení

Abyste si naši polopenzi plně vychutnali, budete potřebovat misku nebo talíř, lžíci, příbor a hrnek. Toto vybavení si prosím vezměte již z domova.

Zájezdy s norskou polopenzí

Naši norskou polopenzi nabízíme na zájezdu Norské hory a krásy přírody.