Horská cyklistika v pohoří Julských Alp (Slovinsko)
Pojeďte s námi prozkoumat známá i neznámá místa této překrásné alpské země. Slovinsko patří k nejmenším evropským státům, to mu ovšem neubírá nic na kráse. Naleznete zde všechno od vysokých vápencových štítů, přes nádherná údolí a slunné louky, po třpytivá jezera a kaňony horských řek. A všechny tyto krásy si budeme moci vychutnat ze sedel našich kol.
Projedeme velkou část Julských Alp. Začneme v italské části u jezera Predil, zažijeme náročná stoupání i adrenalinové sjezdy, vyjedeme pod majestátný Mangart, přejedeme vysokohorské sedlo Vršič, podíváme se do vesniček na planině Podkljuka a vykoupeme se v Bohinjském a Bledském jezeře i nádherné řece Soča.
Zájezd je určen všem milovníkům cyklistiky a horského kola, kterým nevadí vyšlápnout si pořádný kopec. Všechny etapy pojedeme hvězdicovitě z místa ubytování. Průměrné převýšení je 900 m, délka etap 60 km. Některé etapy bude možné zkrátit nebo využít autobusu. Ubytovaní budeme v penzionech, 2 noci v Kranjske Goře a 2 noci u poklidného Bohinjského jezera, kde nám připraví i místní polopenzi. Dopravu a ubytování máme společné s pěším zájezdem Horským královstvím boha Triglava, ke kterému je možné se případně přidat.
Ubytování: 2 noci v horském středisku Kranjska Gora ve 2, 4, 6 a 8 lůžkových pokojích a 2 noci v hostelu u Bohinjského jezera v 2-4 lůžkových pokojích (sprcha a WC společné pro více pokojů). Některé pokoje včetně dvoulůžkových mají patrové postele. Rozdělování do pokojů probíhá na místě. Jistotu dvoulůžkového pokoje garantujeme za příplatek 500 Kč/os., svůj zájem o něj uveďte už v přihlášce.
Stravování: Dostaneme místní polopenzi. Večeře se skládá ze tří chodů (polévka, hlavní jídlo, dezert nebo salát). Polopenze začíná 2. den večeří a končí 6. den snídaní. Přes den je možnost dokoupit potraviny v mnoha místních obchodech nebo využít pohostinnosti restaurací a hospůdek k večernímu posezení. Na trase jednotlivých etap je vždy možno zakoupit malé občerstvení. Ceny v obchodech jsou o něco vyšší jak u nás, v restauracích je přibližně 1,5x dráž než v ČR.
Vhodný typ kola: horské
Povrch: 60 % šotolina, 40 % asfalt
Cyklistická přilba je povinná.
Informace o přepravě kol na cyklovleku zde: přeprava kol