Alpiňácká polopenze

Jak vypadá naše polopenze


Polopenze na zájezdu se skládá ze snídaně a večeře a připraví ji pro vás naše zkušené kuchařky a kuchaři. Tým kuchařů, ve spolupráci s výživovými odborníky, každoročně sestavují vyvážené jídelníčky, které vám po celodenním výkonu dodají potřebné živiny a energii. Většinu základních potravin vezeme již z ČR, snažíme se však držet krok s moderními trendy a požadavky klientů a stále častěji tak zařazujeme i lokální suroviny, především místní sýry, uzeniny, čerstvé pečivo, ovoce a zeleninu.

Příprava jídel probíhá v polní kuchyni, čemuž je přizpůsoben proces vaření i expedice. I přes ztížené podmínky se naši proškolení kuchaři snaží vykouzlit na zájezdech maximum a po domluvě i vyjít vstříc případným individuálním stravovacím potřebám vás, klientů. V případě potřeby se na ně tedy neváhejte obrátit.

Snídaně

Snídaně je podávána formou bufetu. Nabízíme vždy slanou a sladkou variantu snídaně. Základem slané je každý den jiná pomazánka, dále obložené sýrové či uzeninové mísy, pečivo a čerstvá zelenina, některé dny navíc míchaná vejce, párky či klobásy. Sladká varianta je vždy jogurt, müsli, ořechy, máslo, marmeláda, med, ovoce a vánočka či závin. Na pití je k dispozici káva a čaj.

Večeře

Večeře se skládá z polévky, hlavního jídla a salátu z čerstvé či sterilované zeleniny. Hlavní jídlo je tvořeno masem v různých variacích a přílohou. Pro vegetariány jsme schopni připravit i nemasovou verzi pokrmu, domluvte se s námi prosím již při přihlašování. K dispozici je i šťáva nebo čaj, dle počasí a lokality.

Příklad jídelníčku

  • Hráškový krém, boloňské těstoviny s masem a sýrem.
  • Vývar s masem a nudlemi, vepřové maso na houbách s rýží.
  • Česneková polévka, chilli con carne s rýží.
  • Mrkvový krém, noky s kuřecím masem se smetanou a špenátem.
  • Minestrone, vepřová krkovice á la bourguignon s kuskusem.

Pro vegetariány připravíme varianty těchto jídel s tofu, tempehem, sojovým masem či jinou plnohodnotnou náhražkou masa.

Nezbytné vybavení

Abyste si naši polopenzi plně vychutnali, budete potřebovat misku nebo talíř, lžíci, příbor a hrnek. Pokud spíte ve stanu, vezměte si toto vybavení již z domu. Pokud jste ubytováni pod střechou (mobilhome, apartmán), je možné využít místní nádobí, pokud je k dispozici. Podrobné informace najdete v kapitole Ubytování u konkrétního zájezdu.

Zájezdy s naší polopenzí

Naši polopenzi si můžete vychutnat na některých zájezdech s polopenzí. Na vybraných zájezdech nabízíme i lokální polopenzi, která klade důraz na větší používání místních surovin. Vyzkoušejte zájezdy s chorvatskou polopenzí, norskou polopenzí či provensálskou polopenzí.